Sunday, May 13, 2007

Quan la calor ja és fa present pels vols de mitjans de maig, inconcientment, faig un balanç anual de com ha estat el darrer any. Tot i que per primera vegada no em feia il·lusió celebrar els meus 35 anys, he arribat a la conclusió que aquest any ha estat molt productiu i positiu en molts aspectes tot i no haver pogut encara ser mare.

Gràcies al curs de francès que estic fent a la EOID aquest any, he tingut l'oportunitat de poder llegir algun llibre de literatura actual francesa, situació que ha fet que vulgui crear-me un altre espai/temps per poder anar saborejant els clàssics de la literatura francesa. I dic saborejar i no devorar perquè que llegeixo a poc a poc i rellegint si fa falta varies vegades algun paràgraf per crear-me mentalment, l'ambient/situació del llibre. Entro a dins i formo part d'ell com a veina, amiga o espectadora del o la protagonista. Però apart de conviure una vivència, m'entusiasma poder contartuliar amb la Mamá i fins i tot la Mare, intercanviant i interactuant sobre el relat del llibre. Són uns quants que tinc apilonat a l'habitació, esperant un moment de tranquilitat i són a les vacances que aprofito el moment per desapareixer no físicament però si mentalment a estonetes.
Françoise Sagan, Anna Gavaldà, Daniel Pennac, Shan Sa, Raymond Radiguet, entre d'altres, són alguns dels autors que m'ha fet descobrir la mestra aquest any. Voldria aprofitar el moment també per llegir els clàssics, Molière, Bodelaire, Rimbaud, Pagnol, Balzac, Hugo, Racine...

Entre estonetes de lectura, rentadores, dinars, sopars, planxa, canvis d'armaris, bricolatge, convidats, geranis, etc... m'he tret el títol de tercer de françès i no tinc massa clar que pogui treura'm el curs de cinquè ja que la meva ortografia francesa, deixa molt que desitjar.... Espero poder fer un últim sprint i superar aquesta étapa per poder dedicar-me a alguna tasca més l'any vinent.